Honda onthult de nieuwe e:Ny1

Body

Honda's nieuwste elektrische voertuig biedt een naadloze mix van comfort, indrukwekkende prestaties en geavanceerde technologie, verpakt in een elegant vormgegeven B-segment-SUV.

Honda onthult de eNy1

e:Ny1 is een volledig elektrische, compacte SUV met de kenmerkende Honda-dynamiek

Honda heeft tijdens zijn Europese media-evenement in Offenbach, Duitsland, de onthulling van zijn tweede volledig elektrische voertuig, de e:Ny1, aangekondigd. Dit model volgt op de succesvolle Honda e stadsauto en is specifiek ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektrische SUV's in het B-segment.

Met zijn unieke en eigentijdse design is de e:Ny1 voorzien van geavanceerde technologieën. Dit voertuig belichaamt Honda's ontwikkelingsfilosofie waarbij de mens centraal staat en maakt optimaal gebruik van de elektrische aandrijflijn om een SUV te bieden die rijplezier, comfort en intuïtieve veelzijdigheid combineert.

De nieuwe eNy

Ontdek de e:Ny1

Het gedurfde en verfijnde exterieurontwerp kenmerkt zich door een korte voorkant, grote wielen en een brede wielbasis. De e:Ny1 introduceert tevens een nieuw ontwerpstijl voor Honda's elektrische voertuigen, met witte 'H'-badges op het voertuig, waaronder op de neus, wielnaafdoppen en het stuur. Op de achterklep is het merk 'Honda' te zien in een nieuw lettertype dat ook zal verschijnen op toekomstige EV's van Honda, wat zorgt voor een premium uitstraling.

De slimme opstelling van de onderdelen van de elektrische aandrijflijn zorgt voor ruimte en comfort in het interieur van de e:Ny1. De gloednieuwe middenconsole heeft een eenvoudig ontwerp met gemakkelijk bereikbare knoppen, diverse opbergmogelijkheden en draadloos opladen. Daarnaast biedt het overzichtelijke dashboard toegang tot een uitgebreid scala aan infotainment- en rijopties via een groot 15,1-inch touchscreen.

De compleet nieuwe e:Ny1

De e:Ny1 is gebouwd op Honda's nieuwe e:N Architecture F-platform, dat zich richt op drie belangrijke kenmerken: een carrosseriestructuur met hoge stijfheid, een laag zwaartepunt en geoptimaliseerde aerodynamica onder de vloer. Dit zorgt voor een plezierige en vertrouwde rijervaring.

Het platform bevat tevens een krachtige, lichtgewicht geïntegreerde aandrijfeenheid met elektromotor en versnellingsbak. Deze genereert een maximaal vermogen van 150 kW, een koppel van 310 Nm en is ontworpen voor soepele en comfortabele acceleratie en vertraging. Onder de vloer bevindt zich een lithium-ionbatterij met een hoge capaciteit, waarmee een bereik tot 412 km (WLTP) mogelijk is. Met snelladen via DC kan de batterij in slechts 45 minuten van 10 naar 80% worden opgeladen.

Dankzij een gloednieuw chassis dat speciaal is ontwikkeld voor batterij-elektrische voertuigen, biedt de e:Ny1 verbeterde torsiestijfheid. Het hoogwaardige staal dat in 47% van de carrosserie van de e:Ny1 wordt gebruikt, draagt hieraan bij. Het nieuwe platform en de geavanceerde aandrijflijn zorgen gezamenlijk voor dynamische prestaties, uitzonderlijk comfort en verfijning, zoals verwacht mag worden van Honda's nieuwste EV.